Van het leven genieten

Deel 3 van 8 van het thema ‘Lessen uit Prediker door Gijs van den Brink

 

De vorige keer zagen we dat prediker stelt dat kennis en rijkdom niet het ware geluk kan brengen. Daarom zegt hij in Pred.2:24 ‘Het is daarom nog maar het beste voor een mens dat hij zich aan eten en drinken te goed doet en volop geniet van alles wat hij moeizaam heeft verworven. En ook dat, zegt hij, komt ‘uit de hand van God.’ Het is dus helemaal duidelijk dat de prediker beslist geen goddeloze levensgenieter is. Hij zegt niet: laten we maar eten en drinken, want morgen sterven wij. Nee, hij zegt: laten we genieten van het leven, en eten en drinken, want ze zijn een gave waarin God voorziet.

De prediker spreekt over plezier hebben in je leven en genieten van de goede dingen in het leven. Want het is blijdschap die je uit Gods hand ontvangt en waarin je Zijn aanwezigheid ervaart. Dat is niet tegengesteld aan geloof in God, in tegendeel, het is een geschenk van God! (3:13)

De prediker herinnert ons eraan dat God en schepping bij elkaar horen. God heeft de wereld geschapen en deze goed gemaakt. We kunnen niet God hebben zonder Zijn wereld te omarmen. En we zullen uiteindelijk de wereld niet bezitten wanneer we God niet omarmen.

Volgende keer: Deel 4 van de serie lessen uit Prediker heeft als titel Een mens kan het heelal niet doorgronden

Kijk ook: Deel 2 van 8 van het thema ‘Lessen uit Prediker Brengen kennis en rijkdom geluk?

Auteur: Gijs van den Brink
Uit: StudieBijbel Magazine


Dit is deel 3 van 8 beknopte blog over het thema “Lessen uit Prediker” uit StudieBijbel Magazine, waar we de komende tijd een gedeelte van online zullen plaatsen. We hopen dat je hierdoor de Bijbel beter gaat begrijpen!

 


Download de Studiebijbel App GRATIS via Play Store of  App StoreVoer deze aanmeldcode (BLOGCVB2021) in om 45 dagen GRATIS toegang te hebben tot het StudieBijbel Salomo-pakket (het meest uitgebreide pakket).

Ga terug naar het artikeloverzicht

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!